UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

'Stop je baby in een draagzak' en andere regels bij de Utrechtse musea

PROVINCIE UTRECHT - Vanaf 1 juni mogen ook de musea weer open - uiteraard met de inachtneming van de coronamaatregelen. De meeste musea in onze regio openen ook vanaf die dag - of een latere dag volgende week - weer de deuren. Veel musea vragen bezoekers vooraf een tijdslot te reserveren en maken looproutes, om de anderhalve meter afstand te kunnen garanderen.

Maar sommige musea gaan verder. Zo vraagt het Utrechtse nijntje museum mensen om kinderen die nog niet kunnen lopen vooral in een draagzak te stoppen, zo is te lezen op de website. "Door de nieuwe indeling is er weinig plek om kinderwagens of buggy's te stallen. Deze moeten dan ook mee het museum in. Dus neem het liefst een draagzak mee."

Daarnaast vragen ze bezoekers liever niet te lang te blijven. Het nijntje museum noemt anderhalf uur. Museum Speelklok geeft mensen 'zo'n twee uur' en bij Museum Catharijneconvent - ook in Utrecht - zijn mensen maximaal een uur welkom. "Op deze manier kunnen u en andere bezoekers op een veilige manier van 'Allemaal wonderen' genieten", meldt het museum. Naast die tentoonstelling is overigens ook een gedeelte van de vaste collectie te bezoeken.

Net Nationaal Militair Museum in Soest gaat helemaal weer open. Ook daar geldt dat bezoekers vooraf een kaartje moeten kopen en je een tijdslot moet kiezen. Ook ben je verplicht een vaste looproute te volgen. Daarnaast benadrukt het museum dat er in iedere ruimte de mogelijkheid is om de handen te desinfecteren. Dat kan in veel musea.

Bekijk op onderstaande kaart hoe de musea in onze regio omgaan met de maatregelen:
[Localfocus:https://localfocuswidgets.net/5ecea9599b0b9]
Sommige musea gaan voorlopig niet meer open, ondanks de versoepelde maatregelen. Dat geldt onder meer voor het Klederdracht- en visserijmuseum in Bunschoten. Het museum meldt op haar website dit jaar sowieso niet meer open te gaan: "Het is voor ons museum onmogelijk om aan de adviezen en eisen van het RIVM te voldoen."

Ook het Waterliniemuseum in Bunnik moest een soortgelijke conclusie trekken: "Ondanks de versoepelingen hebben wij met veel moeite besloten om het Waterliniemuseum tot 1 september gesloten te houden. Door de hoge mate van interactiviteit en contactmomenten in onze tentoonstelling kunnen wij de 1,5 meter- en hygiënemaatregelingen niet waarborgen."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -