UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Eerste schop de grond in bij Soester sportvelden: 'Een mijlpaal dat er nu iets gaat gebeuren'

SOEST - Na jarenlange discussies over de sportvelden aan de Bosstraat in Soest, gaat vandaag de eerste schop de grond in. Sommige velden krijgen kunstgras, andere velden worden opnieuw ingezaaid. Ook worden hekken vernieuwd of vervangen. De onderhoudsbeurt op het terrein van hockeyclub MHC Soest en voetbalclubs S.O. Soest en V.V. SEC kost in totaal 4,7 miljoen euro.

"Na zoveel jaren, heel veel gedoe en overleg met elkaar, is het nu wel een mijlpaal dat er nu iets gaat gebeuren", zegt voorzitter Ries de Jong van voetbalclub S.O. Soest, goed voor 1100 leden. "Wij zijn blij dat het kunstgrasveld eraan komt", zegt voorzitter Anthony Klarenbeek van voetbalclub V.V. SEC met 180 leden. "Vooral vanwege de continuïteit van de wedstrijden, de mogelijkheden voor de club en de uitstraling."

DEELVELD

SEC zag het aantal leden de afgelopen jaren teruglopen. Daarop besloot de gemeente dat de voetbalclub een van zijn velden moest afstaan aan de hockeyclub. Klarenbeek: "Dat besluit is vorig jaar genomen na lange tijd. Je kunt dan in de hoek zitten mokken en vervelend lopen doen, maar we krijgen er wel een mooi kunstgrasveld voor terug en we hebben een afspraak met S.O. Soest en de gemeente dat we gebruik kunnen maken van één veld. Dat is een prima situatie."

In de nieuwe situatie delen de twee voetbalclubs dus een veld. Dat is ook nodig, want inmiddels is het ledenaantal van SEC weer aan het stijgen. Er is alleen nog één hobbel weg te nemen: beide clubs willen namelijk op dinsdag- en donderdagavond trainen. "Als ons ledenaantal stijgt, moeten we gaan samenwerken en gaan we het veld delen. Daar moeten we wel afspraken over maken", zegt Klarenbeek. "Maar ik heb er vertrouwen in dat dat goed komt, ook op dinsdag en donderdag."

HEET HANGIJZER

In de jarenlange discussie over de sportvelden, was het delen van faciliteiten het heetste hangijzer voor wethouder Harrie Dijkhuizen. "Iedereen probeert zo lang mogelijk alles voor zichzelf te houden. Ik denk dat het belangrijk is om in deze veranderende samenleving meer naar samen te gaan. Ik denk dat je moet kiezen om samen te werken en dat je op hoogtepunten van elkaars faciliteiten gebruik moet maken. Daar is dit akkoord uitgekomen en daar ben ik heel blij mee."

Later dit jaar worden ook de parkeerfaciliteiten bij de sportclubs aangepakt. Aanvankelijk wilde de gemeente daarvoor een groenstrook kappen, maar de sportclubs hielden dat tegen. Nu wordt er gekeken naar een andere oplossing.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -