UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Ernstig mishandelde hangbuikzwijntjes in Wijk bij Duurstede knappen een beetje op

1/4
AMERONGEN - Het gaat naar omstandigheden goed met hangbuikzwijnen Lola en Bertje. De zwijntjes zijn bij nu bij de dierenarts ondergebracht.

Dit weekend zijn de dieren met diverse pijlen beschoten en ernstig gewond geraakt. Lola is er zeer ernstig aan toe, omdat ze twee pijlen in haar kop had. Ook het hok van de zwijnen is in brand gestoken en daarbij liep Bertje grote brandwonden op. De hangbuikzwijnen zijn nu bij de dierenarts en worden daar verzorgd. "Ze knappen wel wat op," aldus de dierenarts tegen RTV Utrecht. "Waarschijnlijk is er niet iets vitaals geraakt. De pijlen zijn verwijderd en de brandwonden zijn behandeld."

 Hangbuikzwijn Lola na de ernstige mishandeling Hangbuikzwijn Lola na de ernstige mishandeling | Foto: Desiree van Veldhuizen

Desiree van Veldhuizen, de eigenaresse van de hangbuikzwijnen is enorm ontdaan van het incident en wil voorlopig even tot rust komen. Te begrijpen, zegt Nienke Endenburg van het Landelijk Expertisecentrum Dierenmishandeling. "Je houdt van die dieren, je zorgt ervoor en dan gebeurt er zoiets vreselijks. Het is nauwelijks voor te stellen."

 Bertje en Lola in de wei in betere tijden Bertje en Lola in de wei in betere tijden | Foto: Desiree van Veldhuizen

VERVELING

Juist in deze tijd slaat de verveling bij sommige mensen toe, vertelt Endenburg. Sportscholen zijn dicht en de kroeg is gesloten. "Dat geeft mensen meer tijd en dan gaan sommige mensen dit soort dingen wel verzinnen ja."

Maar het is meer dan verveling. Mensen die dieren mishandelen hebben vaak een sadistische inslag. Endenburg: "Sommige mensen zijn ook heel erg nieuwsgierig en denken: 'Goh wat zou er gebeuren?' Het gebeurt ook wel in groepjes, dat ze elkaar ophitsen om zoiets te doen."

De politie is bezig met een buurtonderzoek en zoekt getuigen van het voorval. Er wordt gevraagd te bellen naar 0900-8844/0800-7000.

Hangbuikzwijntjes Lola en Bertje knappen een beetje op


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -