UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

ProRail gebruikt coronacrisis voor versneld onderhoud

UTRECHT - Spoorbeheerder ProRail onderzoekt welke werkzaamheden op spoor vervroegd kunnen worden. Vanwege het coronavirus hebben veel vervoerders, waaronder de NS, de dienstregeling sterk aangepast. Daardoor is het veel trajecten veel rustiger.

Op sommige trajecten rijden helemaal geen treinen, schrijft ProRail op zijn website. Een voorbeeld is een van de tunnelbuizen van de Schipholtunnel. Daar worden in de eerste week van april spoorstaven vervangen, die op zijn vanwege hun leeftijd of slijtage.

"Normaal gesproken zou het werk meerdere weekenden in beslag nemen," zegt tracémanager Rolf Schooleman. "Dat betekent op dit stukje spoor een hele hoop: meerdere keren minder treinen en vervangend busvervoer." Nu kan dat werk volgens ProRail in een keer gebeuren zonder dat dit vervelende gevolgen heeft voor reizigers.

"De aanleiding is ontzettend triest," aldus projectmanager Alf Smolders. "Maar we wisten dat we de uitgedunde dienstregeling konden gebruiken om het onderhoud eerder en zonder reizigershinder in te plannen. Iedereen heeft meteen supersnel geschakeld."

Het werk had nog sneller gekund, als er meer mensen ingezet zouden worden. Maar ook de uitvoerende bedrijven houden zich aan de richtlijnen van het RIVM. Zo gaat Strukton Rail niet meer dan acht man de tunnel in. Iedereen kan daardoor op anderhalve meter van elkaar werken.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -