Kampong tankt vertrouwen: 'Vandaag contouren van een topploeg gezien'

© Orange Pictures
UTRECHT - Alexander Cox sprak zijn elftal minutenlang toe na de 3-1 winst op Pinoké. Was de Kampong-trainer niet tevreden na de zege van zijn ploeg? "Juist wel, maar het was een belangrijke boodschap die ik wilde overbrengen op de jongens."
Het draait voor ons nu om winnen en dat hebben we gedaan
Alexander Cox
De zege kwam voor Kampong én Cox op een welkom moment. Het seizoen wordt gekenmerkt door tegenslagen, mede door veel blessures, en de Utrechters moesten winnen van Pinoké om uitzicht te houden op een play-off plek op de ranglijst. De zege kwam er en doordat Rotterdam verloor (7-1 van Amsterdam) steeg Kampong naar de vierde plaats in de Hoofdklasse.
Alexander Cox in gesprek met RTV Utrecht
"Ik ben kritisch geweest, maar juist heel erg tevreden over de overwinning", vertelde Cox aan RTV Utrecht, over zijn kringgesprek meteen na afloop. "Want het draait om winnen de komende weken. Dan ben je als topploeg goed bezig en vandaag heb ik daar elementen van gezien. De tegenstander speelde vandaag vol emotie. Wij moesten stoïcijns blijven en daar niet in meegaan."
Sander de Wijn sloot zich aan bij de woorden van zijn coach. "Het initiatief moet in wedstrijden als deze bij ons liggen. Dan moeten we niet meegaan in het spelletje dat Pinoké vandaag probeerde te spelen", aldus De Wijn, die ontkende dat het soms wat gehaaste spel van de landskampioen van 2017 voortkwam uit druk die wordt opgelegd door de buitenwacht. "De druk om te presteren komt vanuit onszelf. Door wedstrijden als deze te winnen creëer je body en tank je vertrouwen", besloot De Wijn in gesprek met Floris Mulder.
De druk om te presteren komt vanuit onszelf
Sander de Wijn
Sander de Wijn (Kampong): "Niet meegaan in spel dat ploegen als Pinoké willen spelen"