UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Volledige oostelijke afslag A12 bij Houten ligt op tafel, maar het geld (nog) niet

HOUTEN/BUNNIK - Waar het geld vandaan moet komen weet nog niemand, maar de provincie wil nu in alle richtingen het buitengebied van Houten aansluiten op de A12. Eerder was dat alleen een enkele afrit in de oostelijke richting naar Arnhem. Dat geeft gedeputeerde Arne Schaddelee aan in een brief aan Provinciale Staten.

De provinciale weg, die ook wel bekend is als de Limesbaan, is nu alleen te gebruiken vanuit het westen in de richting van Utrecht. Die werd aangelegd om de verkeersdruk uit de landweggetjes in het buitengebied weg te nemen.

Om nog meer sluiproutes weg te nemen wilden de provincie, de gemeente Bunnik en Houten en Rijkswaterstaat daar een afrit in de richting van Arnhem aan toevoegen, ook wel een halve aansluiting genoemd. Ook staan op basis van dat besluit duizenden woningen en investeringen in het buitengebied op de planning.

GEEN GELD

Maar de provincie kan dat geld voor de op- Ún afrit niet ophoesten. Daarmee dreigt het project op de lange baan te worden geschoven.

"Als we dan toch op zoek moeten naar aanvullende middelen, dan zoek ik liever voor een volledige ontsluiting", zei Schaddelee vanmiddag in een commissievergadering op het provinciehuis. De discussie werd aangezwengeld door de PvdA. Die partij vreesde dat van uitstel uiteindelijk afstel zou komen.

NIEUW GELD

Wat Schaddelee betreft dus niet, al is hij nog naarstig op zoek naar nieuwe geldbronnen. Een daarvan is de portemonnee van Rijkswaterstaat. "Ze hebben wel eens laten doorschemeren om van halve aansluitingen hele aansluitingen te willen maken", redeneert Schaddelee. "Het zou niet onredelijk zijn om Rijkswaterstaat hierin te betrekken."

Een andere manier is de woningbouwontwikkeling bij de gemeente Houten en Bunnik. Dat zou ook geld kunnen opleveren om in een aansluiting te kunnen steken, omdat wegen onderdeel zijn van zulke projecten.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -