UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Arbeidsinspectie wil verbod op maaltijdbezorgen onder de 16

PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - Het bezorgen van maaltijden brengt te veel risico's met zich mee en moet worden verboden voor kinderen onder de 16 jaar. Dat vindt de arbeidsinspectie.

Eerder pleitte vakbond FNV ook al voor een verbod. Directe aanleiding was toen de dood van de 15-jarige maaltijdbezorger Ruiz, die op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht werd aangereden. De jongen was om 20.55 uur nog aan het werk, terwijl dat volgens de Arbeidstijdenwet maar tot 19.00 uur mocht.

De arbeidsinspectie heeft de laatste jaren uitgebreid onderzoek gedaan naar maaltijdbezorgers en concludeert nu ook dat het werk te gevaarlijk is. "We zien het aantal ongelukken in het verkeer toenemen. Daarom vinden wij dit werk onveilig voor kinderen onder de 16", zegt de inspectie.

In totaal werd er bij 178 bedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben een controle gedaan. Daarvan zijn 107 onderzoeken inmiddels afgerond, waarvan er bij 76 bedrijven één of meer overtredingen werden geconstateerd. Dat ging in de meeste gevallen om het overtreden van de Arbeidstijdenwet.

Hoeveel tieners onder de 16 dit werk doen, is niet bekend. Maar de vraag naar jonge maaltijdbezorgers neemt toe omdat ze relatief goedkoop zijn.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -