UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Politie krijgt tientallen tips over bombrieven

1/2
PROVINCIE UTRECHT/LEUSDEN - De politie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd in de zoektocht naar de verzender van bombrieven. Ook zijn tijdens het tv-programma Opsporing Verzocht kenmerken van de brieven vrijgegeven die moeten leiden naar de dader. Die leidden nog dezelfde avond tot tientallen tips.

De politie is blij met de vele snelle tips, hoewel nog onderzocht moet worden hoe bruikbaar ze zijn. "Er hoeft er maar een tussen te zitten die tot de oplossing leidt", zegt een woordvoerder.

Meerdere bedrijven hebben de afgelopen weken een bombrief ontvangen, waaronder een in Leusden. Technisch gezien gaat het niet om bombrieven, maar om enveloppen waar een zeer ontvlambare stof in zit. Een deel van de brieven is in brand gevlogen.

De brandbare stof in de brieven zit in een wit papieren zakje. Op het zakje staat een afbeelding van Delft. Ook bevatten tien van de bombrieven een batterij van Duracel. De batterijen zijn uit elkaar gehaald en zonder omhulsel verzonden. Tot slot werd in de afpersingsbrief een betaling in bitcoins geŽist en werd de brief opvallend genoeg met een rij leestekens afgesloten (zie foto).

 De batterij die in de bombrieven zit, rechts zonder omhulsel De batterij die in de bombrieven zit, rechts zonder omhulsel | Foto: Politie

De leestekens zouden een handelsmerk van de dader kunnen zijn dat hij of zij vaker gebruikt in brieven of e-mails. De politie is verder op zoek naar mensen die de papieren zakjes zonder aanwijsbare reden in hun bezit hebben of een verband zien met de batterijen.

De brieven zijn verder te herkennen aan een voelbare verdikking. De envelop is wit en heeft twee postzegels. Het adres van de geadresseerde is geprint en de afzender is het CIB of een niet bestaand bedrijf.

Wat te doen als u twijfelt over een brief? Op de website van de politie staat meer info.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -