UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Bestuur voedsel- en kledingbank Woudenberg treedt af

WOUDENBERG - Het bestuur van Stichting Burgerinitiatief Woudenberg treedt af en hoopt "binnen afzienbare tijd een nieuw bestuur te kunnen benoemen". Dat schrijft het bestuur in een persbericht. De vervangers moeten zich bezig gaan houden met de "verdere professionalisering" en het vinden van "permanente huisvesting".

Het bericht volgt daags na het onderzoek van RTV Utrecht waaruit bleek dat de boekhouding van de stichting niet op orde is. Donaties in de jaarrekening van 2018 werden duizenden euro's hoger gewaardeerd dan daadwerkelijk gedoneerd was.

Ook werden gedoneerde producten tegen een winkelprijs gewaardeerd, wat volgens deskundigen en andere voedselbanken eigenlijk niet kan. "Als men dat toch zou doen is de waarde praktisch gezien ook nihil, want de kostprijs is nul", liet penningmeester Ineke Kuiper van de Utrechtse voedselbank toen weten.

'GEEN PERSOONLIJK GEWIN'

Het bestuur van Stichting Burgerinitiatief Woudenberg spreekt tegen dat de boekhouding niet op orde is. In de persverklaring schrijft het bestuur dat de jaarcijfers van 2019 zaterdag zijn gecontroleerd en dat er geen onregelmatigheden zijn geconstateerd. De jaarrekening van 2019 is overigens nog niet gepubliceerd.

"Vanaf het moment van oprichting in 2017 is er door alle betrokkenen altijd naar eer en geweten gehandeld. Er is dan ook nooit sprake geweest van persoonlijk gewin noch is er afgeweken van de doelstellingen van de stichting", stelt het bestuur.

TRANSPARANT

"Hoewel in de media bericht is dat de boekhouding van de stichting niet klopt, is deze echter naar beste weten opgesteld. De intentie was juist om transparantie te geven, door materiŽle giften weer te geven op basis van een inschatting van de reŽle waarde/winkelwaarde. De ophef hierover in de media begrijpen wij dan ook niet", stelt het bestuur.

"Wat wel klopt is dat wij hierover transparanter hadden kunnen en moeten communiceren. Wij zullen dit in vervolg ook doen." Het bestuur zegt "enorm blij" te zijn met alle giften die ze in de afgelopen maanden hebben ontvangen. Ze beloven een giftenoverzicht op de website te plaatsen en deze maandelijks te updaten.

Voorzitter Jacco van den Essenburg zal terugtreden als voorzitter en samen met zijn vrouw Mirjam de dagelijkse leiding op zich nemen. Ook zal hij verantwoordelijk zijn voor fondsenwerving en promotie.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -