UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Van Kamerik naar Kaapstad: deze vier neven reizen per motor de wereld over

1/2
KAMERIK - Ze zijn broers en neven van elkaar en komen alle vier uit Kamerik. Maar behalve dat hebben ze nog andere zaken gemeen: allen rijden motor en over drie maanden willen ze met hun Honda Transalp vanuit het Utrechtse dorpje naar Zuid-Afrika reizen.

Het idee voor de reis ontstond tijdens een motorreis die Mareijn en zijn broer Nander door Myanmar maakten. "We vroegen ons af: wat voor tochten kunnen we nog meer maken? Nander is al weleens met de auto naar MongoliŽ gereden en we waren benieuwd hoe ver zuidelijk we zouden kunnen komen. Twee andere neven - Erwin en Remco - waren ook geÔnteresseerd en die zijn toen aangehaakt."

ROUTE

De tocht moet in maart starten en gaat via Frankrijk en Spanje via de westkust van Afrika richting het zuiden van het continent. Zo komen ze door MauritaniŽ, Nigeria en Kameroen, om uiteindelijk te eindigen in Kaapstad.

Maar niet overal is het even veilig. Mareijn: "Van te voren houden we goed in de gaten wat de veiligheidsadviezen zijn van het ministerie van Buitenlandse zaken", vertelt Mareijn. "Maar het is niet zo dat je daar op elke hoek van de straat gevaar loopt. Dat blijkt ook uit de informatie van een grote online community met mensen die op de motor of met een Jeep die kant op zijn gereden. Daar halen we veel informatie vandaan."

Maar wat te doen bij motorpech? Het reisgezelschap is dan vooral aangewezen op de technische kennis van Erwin. "Ik heb vroeger wat ervaring opgedaan met het sleutelen aan scooters en brommers. Als het maar niet al te grote problemen zijn, dan zitten we wel goed. Anders moeten we op zoek naar een professional", aldus Erwin.

De ontwikkelingen van de vier motorrijders is via deze website te volgen. Bekijk het hele gesprek in UVandaag hieronder:

Van Kamerik naar Kaapstad: deze vier neven reizen per motor de wereld over


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -