UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Veel boetes in Kanaleneiland en Oog in Al na extra controles

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft in november flink gehandhaafd om overlast in verschillende wijken tegen te gaan. Zo werden tal van boetes, waarschuwingen en zelfs fietslampen uitgedeeld.

Bij de Dafne Schippersbrug, Park Oog in Al, de Keulsekade, de Spinozaweg en Tanimbarkade werd vooral gehandhaafd op het niet betalen van parkeerkosten en hondenoverlast. In totaal werden hier 66 boetes gegeven. Ook werd er 16 keer gewaarschuwd en krijg iemand een wielklem voor openstaande parkeerboetes.

Het bonnenboekje kwam 40 keer tevoorschijn voor fietsen op de stoep, door rood licht of tegen het verkeer in. Stagiaires van handhaving hebben fietslampjes uitgedeeld.

ZUIDWEST

In Kanaleneiland, Transwijk, Rivierenwijk en Dichterswijk is in november op drie vrijdagavonden extra gehandhaafd. Hier zijn 156 boetes uitgedeeld voor foutgeparkeerde auto's, verkeerd aangeboden afval en brommers en fietsers die over de stoep reden.

Tevens zijn twee scooterbestuurders aangehouden voor het niet hebben van een scooterrijbewijs en is een scooter in beslag genomen.

Wethouder Linda Voortman heeft bij Winkelcentrum Nova in Kanaleneiland flyers aan bewoners en bezoekers uitgedeeld om de meldingsbereidheid te vergroten.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -