UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Woningbouwplan De Bilt van tafel

DE BILT - De omstreden woningbouwplannen in gemeente de Bilt gaan niet door. Gisteravond stemde de gemeenteraad tegen het bouwen in parken en op veldjes in de dorpskernen De Bilt, Bilthoven en Groenekan.

Het college van De Bilt kondigde begin oktober aan dat op dertien locaties binnen de gemeente onderzocht werd of woningbouw mogelijk was. Dat leidde al snel tot grote onrust bij omwonenden. Honderden mensen kwamen naar speciale inspreekavonden om hun zorgen te uiten.

Volgens wethouder Dolf Smollenaers is de woningnood erg hoog in De Bilt. Hij ziet dat mensen met een modaal inkomen vrijwel geen huis in de gemeente kunnen betalen. De Bilt is de duurste gemeente van de provincie Utrecht. De wethouder wil daarom bijna 900 woningen bouwen. Maar waar die dan moeten komen, is nu onduidelijk.

Naast het wegstemmen van het plan van de wethouder, besloot de gemeenteraad ook een kennisteam op te tuigen. Daarin moeten inwoners van De Bilt mee kunnen denken over waar gebouwd moet worden. Ook wordt er nu onderzocht of er buiten de bebouwde kom een nieuwe woonwijk kan worden gebouwd.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -