UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe klimaatacties in onder meer Utrecht en Amersfoort

PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - In zo'n twintig Nederlandse steden, waaronder Utrecht, Amersfoort, Amsterdam en Den Haag, zijn vandaag klimaatacties gehouden. Ook in Baarn liepen kinderen tussen 12.00 en 13.00 uur een stille tocht. Scholieren, studenten en anderen die meer actie eisen tegen klimaatverandering, gaan actievoeren.

De meeste acties zijn georganiseerd door de beweging Fridays for Future (FFF). "Wij zullen niet stoppen tot er echte politieke actie wordt ondernomen om verdere opwarming te voorkomen", stelt de beweging. Ook andere milieuorganisaties steunen de 'klimaatstaking', die voorafgaat aan de COP25, de klimaatconferentie van de Verenigde Naties die maandag start.

In de meeste steden worden marsen gehouden, al dan niet in stilte. Vanaf de Dam in Amsterdam start om 19.00 uur een lichtjesmars. Scholieren organiseren in Den Haag een sit-in op het Plein. In Hoorn houden ze een variant daarop: daar is onder de noemer 'die-in' een herdenking voor mensen die zijn omgekomen door de gevolgen van klimaatverandering.

De acties zijn deze keer meer verdeeld over het land dan bij de grote 'klimaatstaking' van eind september. Toen namen naar schatting zo'n 35.000 mensen deel aan een protestmars door Den Haag.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -