UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Voedselbank De Bilt dringend op zoek naar vrijwilligers

DE BILT - De voedselbank in De Bilt is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Het aantal mensen dat afhankelijk is van de voedselbank is in het dorp flink gestegen de afgelopen anderhalf jaar.

Op dit moment maken ongeveer 100 huishoudens gebruik van de voedselbank. "Dat zijn bijna 300 monden die we helpen vullen", vertelde André Schellart van de voedselbank vanavond op Radio M Utrecht.

Waardoor het aantal klanten zo gestegen is weet Schellart niet precies: "Maar we zien wel sinds 2018 een sterke stijging van alleenstaanden, die door allerlei lastenverzwaringen door het ijs zakken."

Volgens Schellart zouden ze graag vaker open willen zijn voor klanten, maar kan dat nu niet vanwege het tekort aan vrijwilligers: "Vroeger hadden we een dag uitgifte en sinds oktober nu twee en als het aan ons ligt gaan we nog meer keren open per week, maar dat betekent wel dat er meer mensen beschikbaar moeten zijn."

Bij de voedselbank kunnen ze zeker twintig nieuwe vrijwilligers gebruiken voor verschillende functies, variërend van winkelmedewerker tot chauffeur.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -