UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Politiek wil opheldering over stankoverlast waterzuivering Overvecht

UTRECHT - De VVD en PvdA in Utrecht willen weten wat het stads- en provinciebestuur en het waterschap gaan doen tegen de aanhoudende stankoverlast van de waterzuivering in Overvecht.

Bewoners van Ondiep, de Hoogstraatbuurt, delen van Overvecht en Pijlsweerd geven al langer aan dat ze veel last hebben van de rioollucht en gezondheidsklachten ervaren zoals misselijkheid. De nieuwe, pas geopende installatie lijkt ervoor te zorgen dat het minder vaak stinkt, maar de heftige momenten zijn volgens omwonenden niet verminderd. De rioollucht is er op verschillende momenten, of het nu warm of koud is, regent of droog is.

"Volgens de berekeningen lijkt de waterzuivering aan de wettelijke eisen te voldoen. De ervaren overlast lijkt echter heftiger te zijn dan hoe het berekend wordt en hoe de wet bedoeld is", stellen de raadseleden van VVD en PvdA.

ZWANGER

Dat de geur niet 100 procent veilig is, blijkt volgens de raadsleden uit een uitnodiging die de waterzuivering heeft rondgestuurd voor een open dag. Hierin werd zwangere vrouwen afgeraden om op het terrein te komen vanwege een schadelijke bacterie in de tanks, die ook verspreid wordt wanneer het regent. De raadsleden hebben daarnaast zorgen over de schadelijke gevolgen voor het milieu en de plannen om huizen op het terrein aan de Brailledreef te bouwen.

De VVD en PvdA hebben voor het college een lange lijst met vragen opgesteld.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -