UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

RTV Utrecht-presentator Anita Sara Nederlof nieuwe gezicht RTL Nieuws

UTRECHT - Anita Sara Nederlof vertrekt als presentator van RTV Utrecht. Ze wordt de nieuwe presentator van het RTL Nieuws van 19.30 uur. Vanaf 2 januari presenteert zij het programma met Antoin Peeters. Anita Sara volgt Merel Westrik op, die begin augustus de overstap maakte naar Net5.

Anita Sara werkt vijf jaar bij RTV Utrecht, als verslaggever en presentator van het dagelijkse nieuwsprogramma UVandaag. Ook maakte ze de documentaire Mannen van Doorn, over het Korps Mariniers op trainingskamp in Schotland. Ze werd genomineerd voor de Philip Bloemendal Prijs en won afgelopen jaar de NL Award, voor Journalistiek Talent.

DANKBAAR

"De stap naar RTL Nieuws heb ik echt te danken aan de kansen bij RTV Utrecht", zegt Anita Sara. "Bij deze regionale omroep sta je met je voeten in de klei. Als verslaggever heb je geen cameraman die met je mee op pad gaat. Dat doe je zelf. Je levert voor televisie een video, voor radio een bijdrage en voor internet een artikel. Dat is heel pittig, maar heel leerzaam."

Hetzelfde geldt voor de presentatie, aldus Anita Sara. "Je schrijft je eigen teksten, hebt voorgesprekken met gasten en bedenkt zelf wat er in de uitzending moet komen om een onderwerp begrijpelijk Ún aansprekend te maken. En natuurlijk ging dat niet altijd vlekkeloos. Ik heb enorm veel geleerd. Ik ben gevallen, maar ook heel gauw weer opgestaan dankzij de fijne sfeer. Ik vind het heel bijzonder om te zien hoe een kleine club fanatiekelingen er elke dag weer iets moois van maakt."

RTL NIEUWS

Anita Sara heeft enorm veel zin om bij RTL Nieuws aan de slag te gaan. "Dat ik onderdeel uit mag maken van zo'n grote nieuwsorganisatie vind ik spannend en eervol. Ik ben klaar voor het grote werk, al zal ik het Utrechtse nieuws missen. Ik ga me nu richten op landelijk nieuws Ún wereldnieuws. Toch zie ik het als een uitdaging om het nieuws bij RTL ook zo dicht mogelijk bij de mensen te brengen. Het moet voelen alsof het voor je eigen voordeur gebeurt. Alleen dan komt het nieuws bij je binnen. Dus die ervaring neem ik mee naar RTL Nieuws."TROTS

Redactiemanager Wim Kramer heeft een dubbel gevoel bij het vertrek van Anita Sara. "Natuurlijk is het jammer om zo'n talent te moeten missen. Aan de andere kant is RTL Nieuws voor haar natuurlijk een geweldige volgende stap. Dan overheerst uiteindelijk toch trots. Trots op Anita Sara en trots op RTV Utrecht dat wederom een presentatietalent ziet doorschuiven naar de landelijke media."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -