UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

UMC prikt personeel tegen griep: "Taboes moeten uit de lucht"

UTRECHT - Vorig jaar liet ruim een kwart van de 12.000 medewerkers bij het UMC Utrecht zich inenten tegen de griep. Het ziekenhuis vindt dat te weinig, maar kan het spuitje nog niet verplichten. Landelijk wordt er al wel over gesproken, maar voor nu is het nog een vrije keuze.

"Wij denken dat het hoger moet" zegt Sanne Slot van de personeelsafdeling in het ziekenhuis over de opkomst van vorig jaar bij de vaccinatie. "Je kunt de mensen niet dwingen, het blijft een eigen keuze. Er zijn heel veel taboes over, maar we zijn wel bezig om met heel veel informatie die taboes uit de lucht te halen."

JAARLIJKSE CAMPAGNE

De komende twee weken kan personeel van het UMC Utrecht zich laten inenten tegen de griep. Het is een jaarlijkse actie, waarbij dit seizoen voor het eerst bescherming in het vaccin zit voor vier verschillende varianten. Op die manier moet in het winterseizoen het griepvirus onder patiŽnten en ziekenhuismedewerkers minder goed worden verspreid.

Volgens het Utrechtse ziekenhuis draagt een kwart van gezondheidsmedewerkers een griepvirus bij zich. Een besmetting van dat virus kan bij oudere, kwetsbare mensen gevaarlijk zijn of soms dodelijk.

WEERSTAND

Medewerker Liesbeth is blij dat ze geen prik hoeft te halen als ze dat niet wil. Ze vindt dat ze zelf een goede weerstand heeft en houdt zich strikt aan de hygiŽneregels. Dat is volgens haar het belangrijkste om de verspreiding van griep in het ziekenhuis voorkomen.

"Ik fiets door weer en wind, eet elke dag een appel en ga op tijd naar bed", zegt ze vanmorgen nuchter op Radio M Utrecht. "Ik bouw daardoor mijn weerstand op en ben nooit ziek." Maar wat als de vaccinatie in het ziekenhuis verplicht wordt? "Als de baas zegt dat het moet, dan doe ik het."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -