LIVEBLOG: Makienok scoort meteen bij rentree

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht neemt het zondag in stadion Galgenwaard op tegen het Fortuna Sittard van trainer Sjors Ultee. Na het verlies van concurrent Vitesse tegen FC Emmen (2-1) eerder vandaag kunnen de Domstedelingen bij een overwinning naar de vierde plaats in de Eredivisie stijgen. De wedstrijd is LIVE te horen op Radio M Utrecht, 93.1FM.

EINDSTAND

6-0
90+2' | Afgelopen: FC Utrecht wint met liefst 6-0 van Fortuna Sittard.
83' | GOAAAAL! Makienok doet het! De spits staat net een paar minuten in het veld en hij schiet een voorzet van Sean Klaiber binnen: 6-0
79' | Prachtig moment in stadion Galgenwaard, waar Simon Makienok na veel blessureleed eindelijk zijn rentree mag maken. Hij lost tweevoudig doelpuntenmaker Sander van de Streek af.
70' | DOELPUNT! Gustafson benut zijn tweede strafschop van de middag: 5-0!
59' | GOAAAL! Het publiek veert op in stadion Galgenwaard, want daar is de 4-0 van FC Utrecht. Sander van de Streek met zijn tweede van de middag!
52' | Simon Makienok is begonnen aan zijn warming-up. De boomlange spits maakte deze week in de beker zijn rentree, na een absentie van twee jaar. Maakt hij straks zijn opwachting in Galgenwaard?
46' | De tweede helft van FC Utrecht - Fortuna Sittard is begonnen.
Beluister het commentaar op Radio M bij de 3-0
45+1' | Rust in stadion Galgenwaard! FC Utrecht staat met 3-0 voor tegen Fortuna Sittard en kan tevreden de kleedkamer opzoeken
42' | Kerk schiet vanuit de draai in één keer op doel. De Fortuna-doelman moet de bal wegboksen en de rebound is net niet voor Adam Maher.
41' | Oei! Verdediger Justin Hoogma komt hoog boven zijn tegenstander uit bij een hoekschop. Zijn kopbal gaat over.
31' | DOELPUNT! En daar is de 3-0! Simon Gustafson brengt FC Utrecht op een riante voorsprong tegen Fortuna. De Zweed benut een strafschop.
Beluister het commentaar op Radio M bij de 2-0
26' | FC Utrecht is heer en meester tot nu toe. De bezoekers uit Limburg zijn nog niet één keer gevaarlijk geweest, in tegenstelling tot de thuisploeg, die mede dankzij uitblinker Kerk al op een comfortabele 2-0 voorsprong staat.
14' | DOELPUNT! FC Utrecht verdubbelt de voorsprong tegen Fortuna! Sander van de Streek vormt het eindstation van een mooie aanval, waar opnieuw een hoofdrol was voor Kerk: 2-0.
Beluister het commentaar op Radio M bij de 1-0
4' | GOAAAAAL! FC Utrecht komt al vroeg op voorsprong! Gyrano Kerk dribbelt na een fraaie één-twee richting het Fortuna-doel en rondt zelf af met buitenkant voet: 1-0!
2' | Meteen wordt de diepte gezocht bij Gyrano Kerk, die de bal voorzet maar de inlopende Bart Ramselaar net niet bereikt.
1' | Er is afgetrapt in stadion Galgenwaard: FC Utrecht - Fortuna Sittard is begonnen.

WARMDRAAIEN

- Vorig seizoen won FC Utrecht met 2-1 van Fortuna Sittard. Gyrano Kerk maakte toen beide Utrechtse doelpunten.
- Adam Maher vond het net in de laatste 3 Eredivisiewedstrijden die hij speelde.
- Trainer Sjors Ultee van Fortuna Sittard werd geboren in Utrecht en was van 2006 tot 2014 in diverse functies actief voor FC Utrecht; onder meer als assistent-trainer.

OPSTELLINGEN

FC Utrecht: Paes; Klaiber, Janssen (c), Hoogma, Van der Maarel; Maher, Van Overeem, Ramselaar, Gustafson; Van de Streek, Kerk
Fortuna Sittard: Koselev, Angha, Ninaj, Smeets, Sambou, Diemers, Tesfdaldet, Passlack, Harries, Ciss, Cox.