UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Tuincentra pakken uit met kerstshows: Dom en Spoorwegmuseum in winterdorp

1/2
UTRECHT - Over twee maanden is het pas Kerstmis, maar de tuincentra zitten al helemaal in de sfeer. Het is een belangrijke periode voor ze en elk jaar lijken ze weer groter uit te pakken met de meest uitbundige decoraties. Sommige winkels begonnen al in de zomer met het smeden van kerstplannetjes.

Intratuin, in Leidsche Rijn en aan de Koningsweg, heeft dit jaar een Utrechtse touch toegevoegd aan de show; de Domtoren (zonder steigers), het Spoorwegmuseum en De Winkel van Sinkel maken delen uit van een miniatuur kerstdorp.Eurofleur in Leusden afficheert zich als het tuincentrum met de grootste en gezelligste kerstshow van Midden-Nederland. Dit jaar is er groter uitgepakt dan ooit. "Mooiere versiering, meer kleur en vooral nog meer kerstsfeer. De oude vertrouwde levende kerststal is aanwezig en ook de berenband staat de aankomende tijd klaar om voor je te spelen."

 De berenband in Tuincentrum Eurofleur in Leusden. De berenband in Tuincentrum Eurofleur in Leusden. | Foto: Tuincentrum Eurofleur

Ook bij tuincentrum Vechtweelde in Maarssen kunnen kerstliefhebbers hun hart ophalen.De tuincentra proberen met de kerstsfeer uiteraard klanten te trekken, maar ze dingen ook mee naar de titel Beste Kersthow, georganiseerd door Tuinbranche Nederland in samenwerking met het vakblad Tuinzaken. Nieuw dit jaar: extra awards voor de meest inspirerende maatschappelijke acties en initiatieven.

"In de voorgaande jaren hebben we gesignaleerd dat onze branche in de kerstperiode niet alleen bezig is met commercie. Ook de kerstgedachte is volop aanwezig. En dat is best bijzonder: iets waar we trots op mogen zijn", aldus Tuinbranche Nederland. "Jaarlijks worden er tal van goede doelen gesteund, zijn er rondleidingen voor bejaarden, worden mensen met een beperking ingezet of cadeautjes uitgedeeld aan minderbedeelden. Die maatschappelijk betrokkenheid willen we stimuleren en zichtbaar maken."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -