UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht siert de cover van nieuwste Lonely Planet: 'Onbezongen schoonheid'

UTRECHT - In de nieuwste uitgave van het bekende reisblad Lonely Planet speelt de stad Utrecht een hoofdrol. Het nummer van november, dat in elk geval in het Verenigd Koninkrijk wordt uitgegeven, staat in het teken van originele korte reizen. Utrecht is de tip, want daar kun je verliefd op worden, aldus het blad.

Op de voorkant prijkt de Oudegracht met de herkenbare grachtenpanden. Volgens het blad lijkt het net een plaatje van Amsterdam, maar zien we hier toch echt buurvrouw Utrecht. 'Een onbezongen schoonheid', die veel minder toerisme kent. Daarom zou het veel aantrekkelijker zijn om Utrecht te bezoeken. Zeven jaar geleden, in 2012, stond Utrecht ook op een lijst van het reisblad. Toen als een van de meest ondergewaardeerde steden ter wereld.

HOTELS

Of het dan de komende jaren daadwerkelijk drukker gaat worden in de stad, is niet te zeggen. Wel weten we dat er de komende jaren heel veel hotelkamers bij komen in de stad. In de periode 2019-2021 komen er minimaal 1500 kamers bij, maar als alle plannen doorgaan, zijn dat er zelfs 1800. Eind vorig jaar telde de gemeente nog zo'n 2000 hotelkamers.

Volgens de cijfers hoeven we ons nog niet druk te maken om overtoerisme, zoals ze dat in Amsterdam kennen. Zelfs als alle 1800 hotelkamers er komen, heeft Amsterdam nog steeds tien keer zo veel hotelkamers. Voor elke Amsterdammer zijn er jaarlijks ruim twintig hotelovernachtingen. In Utrecht zijn dat er iets meer dan twee. In november buigt de Utrechtse gemeenteraad zich verder over hotels in de stad.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -