UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Man onder invloed valt van scooter nét voor aanrijding met trein

DEN DOLDER - Op een spoorwegovergang in Den Dolder is gisteravond een brommerrijder tegen een voorbijkomende trein gebotst. Hij is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen, meldt een woordvoerder van de politie.

De bestuurder is een 57-jarige Utrechter. "Hij heeft veel geluk had, voor de klap was hij zelf al van de scooter afgevallen. De scooter is met de trein gebotst en de trein heeft daarbij ook krassen opgelopen."

"Die meneer is er dus goed afgekomen", zegt de politie."Maar we hebben hem wel aangehouden. Onder verdenking van rijden onder invloed."

Het incident gebeurde rond 22.15 uur. Uit voorzorg werden meerdere hulpdiensten opgeroepen, waaronder een traumahelikopter. Het is niet duidelijk of die ook geland is. Als gevolg van de aanrijding, reden er tijdelijk geen treinen tussen Utrecht en Amersfoort.

De spoorwegovergang midden in het dorp levert al langer problemen op: twee jaar terug viel nog een dode bij een ongeluk. Woensdag besloot de gemeenteraad van Zeist dat de overgang binnenkort wordt gesloten voor auto's. Om te voorkomen dat fietsers, brommerrijders en voetgangers alsnog door rood oversteken worden de spoorbomen verlengd.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -