UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Persoonsgegevens Strukton-medewerkers gestolen door collega

UTRECHT - Bij het in Utrecht gevestigde bouw- en spoorbedrijf Strukton zijn persoonsgegevens van medewerkers gestolen. Een oud-medewerker zou foto's hebben gemaakt van gegevens van zijn collega's, zoals namen, geboortedata, woonadressen, bankrekeningnummers, data van indiensttreding en eventuele data van vertrek.

Hoogstwaarschijnlijk zijn alle (oud-)medewerkers van Strukton Rail en van Eurorailscout in Nederland slachtoffer, schrijft de NOS.

Het bedrijf is op 1 oktober door de politie van de diefstal op de hoogte gebracht. De man werkte tijdelijk bij Strukton. Vanwege de aard van zijn functie had hij toegang tot de betreffende gegevens.

Het bedrijf heeft aangifte gedaan van diefstal en verduistering van bedrijfsgegevens en is een onderzoek gestart. Tot dusver lijkt alles te wijzen op "een eenmalige en individuele actie", aldus Strukton in een reactie tegen de NOS. Ook de Autoriteit Persoonsgegevens is op de hoogte gebracht.

Waarom de man dit deed, "kan alleen worden gegist", aldus de woordvoerder. "Je kan geld verdienen met het verkopen van gegevens. Dat zou een motief kunnen zijn, maar we weten het niet. Het is aan de politie om met deze persoon in gesprek te gaan."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -