UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Ouderen zorgcentrum Amersfoort hebben na zes weken weer verwarming, excuses van verhuurder

AMERSFOORT - Na zes weken zitten de bewoners van 240 appartementen in woonzorgcentrum De Eemgaarde in Amersfoort er weer warmpjes bij. Verhuurder Woonzorg Nederland betreurt dat het zo lang heeft moeten duren en biedt excuses aan de ouderen aan.

Naar aanleiding van de uitzending van RTV Utrecht van maandag zijn de nieuwe cv-ketels in een stroomversnelling geplaatst. Dat zegt Piet Lamers, voorzitter van de huurderscommissie, die blij is dat de verwarming het weer doet. Gisteren zijn er extra inspanningen verricht om de ketels draaiende te krijgen. In de avond werd het weer warm in het gebouw.

IN DE KOU

De veelal oudere bewoners van De Eemgaarde zaten zo'n zes weken zonder verwarming. De ketels in het gebouw aan de Dorresteinseweg waren in slechte staat en moesten worden vernieuwd. Die werkzaamheden waren lange tijd nog niet afgerond, waardoor de kwetsbare ouderen in de kou zaten. De temperatuur in de appartementen daalde namelijk tot 13 graden toen het koudere weer zijn intrede deed in Nederland.

Ik ben blij dat het nu is opgelost"
Piet Lamers

De bewoners waren boos op woningstichting Woonzorg Nederland. Zó lang in de kou zitten is geen doen voor mensen die slecht ter been zijn, zo vonden ze. Ze klopten meerdere keren aan maar zeggen dat het lange tijd niet mocht baten. Wel werden er tientallen straalkachels bezorgd waardoor de bewoners het iets minder onaangenaam kregen.

AANDACHT

Nu is het toch weer warm geworden in het gebouw. Lamers is erg verrast door de snelheid waarmee de ketels uiteindelijk toch gemaakt kon worden. "Ik ben blij dat het snel is opgelost. Het is wel bijzonder dat daar eerst aandacht voor nodig is. Maar het belangrijkste is dat we niet meer in de kou zitten."

Bij wijze van excuses heeft Woonzorg Nederland een stuk of tien bossen bloemen bij De Eemgaarde laten bezorgen. Die zijn bedoeld voor de recreatieruimte, om het daar wat gezelliger te maken. Ook wil de woningstichting de bewoners laten weten dat ze gewaardeerd worden. Om die boodschap te bekrachtigen, is er ook een excuusbrief verstuurd naar de bewoners.


ONDERZOEK

"We zijn heel erg blij dat onze bewoners het weer warm hebben", reageert Paula van der Tuin, Vastgoedmanager bij Woonzorg Nederland. "Het is heel spijtig dat het zo is gelopen en dat de werkzaamheden anderhalve week zijn uitgelopen."

De huurderscommissie van De Eemgaarde vroeg in een eerder stadium of de woningstichting niet al in mei kon beginnen met de ketels, maar dat is niet gebeurd. "We hebben dat signaal wel serieus genomen, maar we moesten voor dit gebouw onderzoeken of we een duurzamere verwarmingsinstallatie konden plaatsen. Dat onderzoek is in mei gestart en duurde langer dan verwacht. Toen we concludeerden dat het in dit gebouw niet kon, hebben we meteen de opdracht gegeven om te starten. Daardoor werd het pas augustus."

Dat de bewoners zo lang in de kou hebben gezeten, betreurt Van der Tuin. "We hebben ervan geleerd dat we nog beter ons best moeten doen om ervoor te zorgen dat vervanging van verwarmingsinstallaties echt in de zomervakantie plaatsvindt. Dan lopen we zo min mogelijk risico op koud weer."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -