UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Rijdende huisjes in 10 jaar verdubbeld: "Campers zijn booming"

UTRECHT - Het gaat heel goed met de camper, vooral op de tweedehandsmarkt. Dit jaar verkocht de vakhandel al bijna 10.000 tweedehands kampeerauto's en dat is 15 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat is onder meer goed te merken in Utrecht, waar de Kampeer- & Caravan Jaarbeurs vandaag is begonnen en waar de nieuwste kampeersnufjes onder de aandacht worden gebracht, waaronder de nieuwste modellen campers.

De Kampeer & Caravan Industrie (KCI) ziet ook dat er veel nieuwe campers worden verkocht. Dit jaar naar verwachting 2.000 en dat is een recordaantal. "Er is een duidelijke doelgroep die daarin interesse heeft", weet Hans Louwers van KCI: "Campers zijn booming. De meeste nieuwe worden verkocht aan 65-plussers, die hebben tijd en die hebben geld. Het is ook fijn om mee te reizen, makkelijk, je hebt vrijheid, je pakt je camper en je gaat op pad".

In Nederland rijden naar schatting 130.000 campers rond, tien jaar geleden was dat nog de helft. Louwers: "Alles zit erop en eraan. Het is eigenlijk een rijdend huis of huisje. Je hebt een huiskamer, een slaapkamer, een keuken. Verder kun je met airco, vloerverwarming en isolatie alles zo luxe als je wilt inrichten".

Op de beurs staan ook caravans, tenten en vouwwagens, want kamperen is populair volgens de vakhandel. Dat is niet alleen in Nederland te merken maar ook in omliggende landen gaat het volgens Louwers "door de records heen". En daar hoef je niet luxe voor te kamperen. Gewoon met een tent kan natuurlijk ook. "Het kan heel basic: zonder luxe, zonder wifi en zonder elektriciteit."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -