UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Oud-minister Ella Vogelaar overleden

UTRECHT - Voormalig PvdA-minister en vakbondsvrouw Ella Vogelaar is overleden in haar woonplaats Utrecht. Vogelaar leed al geruime tijd aan depressies en heeft gisteren zelf een einde aan haar leven gemaakt, meldt de PvdA in een verklaring op basis van informatie van Vogelaars partner.

Vogelaar is 69 jaar oud geworden. De uitvaart vindt in besloten kring plaats. "Met Ella verliezen we een geliefd partijgenote die zich met ziel en zaligheid op elke taak stortte", zegt PvdA-partijvoorzitter Nelleke Vedelaar in een reactie. "Ze luisterde niet alleen goed naar de mensen die ze sprak op straat, ze verstond ze ook. We gaan haar missen. Mijn gedachten zijn bij haar naasten."

WIJKEN

Vogelaar was minister van Wonen, Wijken en Integratie in het kabinet-Balkenende IV en werd bekend om de 'Vogelaarwijken', de veertig achterstandswijken in de grotere steden die volgens haar de meeste aandacht van het kabinet moesten krijgen. Vier Utrechtse wijken werden anno 2007 benoemd tot Vogelaarwijk: Kanaleneiland, Ondiep, Overvecht en Zuilen-Oost. In Amersfoort kreeg Kruiskamp de oneervolle titel. Daar verbeterde de leefbaarheid al snel, in 2012 werd besloten de term daar te schrappen.
Mocht u behoefte hebben aan hulp; neem dan contact op met Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Dat kan via telefoonnummer 0900-0113 of de website www.113.nl.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -