UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

GroenLinks eens met plan college: stop met sanering Nedereindse Plas

NIEUWEGEIN - GroenLinks Utrecht schaart zich achter het voornemen van het college om met de sanering van de Nedereindse Plas te stoppen. Dat werd vanavond duidelijk in het radioprogramma Stadhuisplein op Bingo FM.

Volgens raadslid Rachel Heijne (GroenLinks) zijn er meerdere onderzoeksbureaus die onderzoek hebben gedaan naar de Nedereindse Plas. "Daar komt uit dat op sommige punten nog meer onderzoek gedaan moet worden en dat er op sommige punten iets gedaan moet worden. Maar er komt ook uit dat er geen risico's zijn en dat het op dit moment veilig is."

Onbegrijpelijk, vinden meerdere partijen. "Mijn oren zijn aan het klapperen", zei VVD-raadslid Gertjan te Hoonte in het radioprogramma. "GroenLinks zegt gewoon: we hoeven niet te saneren. Dus blijkbaar moeten we heel schoon leven op dit moment, maar de rotzooi uit het verleden opruimen hoort er blijkbaar niet bij."

WESTELIJKE STADSBOULEVARD

Te Hoonte ziet liever dat de sanering gewoon doorgaat. Het geld dat daarvoor nodig is, wil hij weghalen bij een ander project. "We kunnen bijvoorbeeld stoppen met de Westelijke Stadsboulevard aanleggen. Er zijn wel wat projecten in deze stad die meer met prestige te maken hebben dan met kwaliteit toevoegen aan de stad", aldus de VVD'er.

Ook de Partij voor de Dieren wil dat er gesaneerd wordt. "We zijn ons ervan bewust dat dat veel geld kost, maar we moeten die verantwoordelijkheid nemen. Geld moet geen reden zijn om te zeggen: laten we de troep maar liggen in de natuur en we zien later wel", zei Anne Sasbrink. Het geld wil ze weghalen bij de marketing voor de stad. Ook is landelijk hulp vragen een optie.

De voormalige zandafgraving is sinds de jaren zestig lange tijd gebruikt als vuilstort. Recente pogingen om de Westplas te saneren blijken deels mislukt. Het hoofdpijndossier heeft de stad in al die jaren al tientallen miljoenen gekost.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -