Amersfoortse Femke Bol bereikt halve finale op WK atletiek

© Fotostudio Red Green Blue
AMERSFOORT - Femke Bol uit Amersfoort heeft dinsdagmiddag de halve finale bereikt op het wereldkampioenschap atletiek in Doha. Ze vestigde een nieuw persoonlijk record op de 400 meter horden. Met die tijd wist ze ook een rechtstreeks ticket voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo in de wacht te slepen.
De tijd die Bol liep was 55.32 seconden, mede door een goede eindspurt. Volgens Bram Peters, coach van Bol, is dit van nature haar sterkste eigenschap. Woensdag staat de halve finale op de rol. Het is de eerste keer dat de 19-jarige Bol meedoet aan een WK.

BONUS OP HET SEIZOEN

Bol zag het meedoen aan de 400 meter horden als bonus op het seizoen. Haar doel was naar de halve finale of een persoonlijk record lopen (55,94 seconden). Deze tijd liep de atlete van AV Altis uit Amersfoort tijdens een wedstrijd in Genève, waardoor ze onder het WK-limiet (56,00 seconden) dook en het Nederlands juniorenrecord verbrak.

ESTAFETTE

Naast de 400 meter horden maakt Bol ook deel uit van de 4x400 meter estafetteploeg. Haar teamgenoten zijn Lisanne de Witte, Lieke Klaver, Bianca Baak en Maureen Ellsworth. Voor hen staat aankomende zaterdag de eerste ronde op het programma. De finale is een dag later.