UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

Ook minister Grapperhaus wil hoger tipgeld tegen criminelen als Taghi

UTRECHT/VIANEN - Ook justitieminister Ferd Grapperhaus vindt dat de gouden tip die tot de aanhouding van topcriminelen leidt, beter beloond moet worden. Hij laat doorschemeren dat hij het eens is met een groot deel van de Tweede Kamer, dat een hoger tipgeld wil.

De roep om hogere beloningen voor tipgevers klinkt weer sinds de moord op advocaat Derk Wiersum, die de Utrechtse kroongetuige Nabil B. bijstond in een zaak over een reeks liquidaties. Voor de opsporing van de hoofdverdachte in dat onderzoek, de uit Vianen afkomstige Ridouan Taghi, is een beloning van 100.000 euro uitgeloofd. Dat is een voor Nederlandse begrippen uitzonderlijk hoog bedrag.

Maar volgens onder anderen Tweede Kamerlid Chris van Dam (CDA) is dat nog veel te weinig. Er hoeven geen wetten te worden veranderd, benadrukt hij. Er moet anders worden gedacht. "Misdaadverslaggever Peter R. de Vries zei gisteren dat je aan 2,5 miljoen moet denken, ik dacht aan een miljoen. Ik denk dat politie en justitie dit het beste kunnen inschatten."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -