UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

"Taghi plande aanslag met antitankwapen op spyshop Nieuwegein"

NIEUWEGEIN/VIANEN - De voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi uit Vianen wilde in 2015 een aanval uitvoeren met een antitankwapen op een spyshop in Nieuwegein met daarin enkele medewerkers. Dat meldt De Telegraaf vanavond op basis van recherchestukken uit het liquidatieproces Marengo.

Taghi wilde deze aanval doen omdat hij de spyshop betichtte van samenwerking met politie en justitie. Hij beschuldigde het personeel van het spelen van een dubbelspel, schrijft de krant. De actie tegen de winkel stond gepland nadat spyshopmedewerker Ronald Bakker werd geliquideerd. Dit gebeurde op 9 september 2015 in Huizen. De aanslag met het antitankwapen werd uiteindelijk nooit uitgevoerd

De moord op de medewerker is onderdeel van het proces tegen de internationaal gezochte crimineel Ridouan Taghi. Zijn bende wordt verantwoordelijk gehouden voor een reeks moorden en pogingen daartoe in de onderwereld, die veelal in de provincie Utrecht plaatsvonden.

Mogelijk wordt ook de moord op advocaat Derk Wiersum eerder deze week toegevoegd aan de lijst. Wiersum was de advocaat van Nabil B., de kroongetuige in het proces tegen Taghi en zijn bende.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -