Plannen voor cultuurhuis centrum Baarn klaar

Het theater (op de tekening geel) moet tegenover het gemeentehuis komen.
Het theater (op de tekening geel) moet tegenover het gemeentehuis komen. © JeeGee Vastgoed
Baarn - De gemeenteraad van Baarn kan zich buigen over het plan om theater De Speeldoos naar het centrum te halen. Projectontwikkelaar Johan Zijtveld van JeeGee Vastgoed heeft zijn eerder toegezegde plannen ingediend.
In Baarn werd al een miljoenenbedrag vrijgemaakt om het huidige theater aan de Rembrandtlaan uit te breiden met een onderkomen voor de bibliotheek en de Volksuniversiteit Baarn. Omwonenden waren daar niet gelukkig mee, omdat ze vrezen voor nog meer parkeerproblemen in de woonwijk.
Zijtveld is sinds kort eigenaar van de Arcade, een winkelstrip met kantoren tegenover het gemeentehuis in het centrum. Hij ziet in De Speeldoos een ideale locatie om huizen te bouwen. Daarom heeft hij aangeboden om de Arcade te slopen en daar een nieuw cultuurhuis te bouwen, met ruimte voor het theater, de bibliotheek en de Volksuniversiteit.
(Het artikel gaat onder de foto verder.)
Waar De Speeldoos nu staat wil Zijtveld huizen bouwen.
Waar De Speeldoos nu staat wil Zijtveld huizen bouwen. © JeeGee Vastgoed
JeeGee Vastgoed meldt dat ze voor beide locaties een plan heeft gemaakt, waarin onder meer starterswoningen, tiny houses en gezinshuizen zijn getekend. De gemeenteraad van Baarn mag zich daar nu over uitspreken.
Eerder werd al duidelijk dat de politiek er wel oren naar heeft. Vrijwel de voltallige raad beek bereid om de uitbreiding van De Speeldoos aan de Rembrandtlaan tijdelijk stil te zetten. Alleen de Baarnse Onafhankelijke Partij vond dat de geplande verbouwing moest worden doorgezet.