UStad UStad UStad UStad

Utrechtse onterecht beschuldigd van kattenmishandeling

UTRECHT - Op internet circuleert een filmpje van een vrouw die een kat in een sloot gooit. Een Utrechtse vrouw wordt op social media aangezien voor de dierenbeul, maar dat is volgens de politie onterecht.

Nadia El Yacoubi krijgt via internet bedreigingen aan haar adres omdat ze erg zou lijken op het meisje uit het filmpje. De politie benadrukt dat Nadia niet degene is die op de beelden te zien is. De onterecht beschuldigde vrouw wil graag dat haar naam bekend is, zodat ze kan aantonen dat zij niet degene is die de kat gooit.

"Je kunt dan wel snel je filmpje verwijderen, maar iedereen heeft die rotkop al van je gezien", schrijft iemand op Facebook. Het bericht is specifiek gericht aan Nadia. "Vanaf nu zul steeds over je schouder moeten kijken.... Gegarandeerd."

De politie is op zoek naar de vrouw die wl op het filmpje te zien is. Mensen met tips kunnen bellen naar 0900-8844. Er zijn vooralsnog geen redenen om aan te nemen dat de kattengooister uit (de buurt van) Utrecht komt.Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht