UStad UStad UStad UStad

Eerst nog vorst, later deze week heerlijk nazomerweer

UTRECHT - Halverwege de week wordt het weer warmer. Mogelijk klimt het kwik lokaal zelfs naar 25 graden. Dat is mede te danken aan de koers van de restanten van orkaan Dorian en tropische storm Gabrielle, meldt Weeronline.

Nu is het nog even moeilijk voor te stellen dat het weer een beetje zomers wordt. Afgelopen nacht was het erg fris met minima rond 5 graden en komende nacht wordt het nog kouder. Lokaal kan het voor het eerst deze meteorologische herfst aan de grond vriezen, aldus Weerplaza.

Vandaag is het overdag ook nog koel met maxima van 17 18 graden. Morgen ligt de middagtemperatuur met ongeveer 19 graden op een normaal niveau voor half september. Beide dagen is het overwegend droog en zijn er zonnige perioden.

REGEN

Woensdag is het bewolkt en regenachtig, maar het wordt dan wel al 18 tot 20 graden. Donderdag breekt de zon door en wordt het 20 tot 23 graden. Daarna blijft het vrij warm. Het kwik klimt dan naar maxima van 18 tot 22 graden.

Vanaf zaterdag is het voorlopig droog met flinke zonnige perioden De kans is groot dat het zondag en maandag op grote schaal 20 tot 24 graden wordt. In het zuidoosten is volgens sommige berekeningen zelfs kans op zomerse warmte met maxima van 25 graden of meer.

NA HET WEEKEND

De verwachting voor de dagen daarna kan nog alle kanten op, meldt Weeronline. "Er is kans op koel weer met maxima van 15 tot 17 graden en kans op een enkele bui. Een andere optie is grijs en overwegend droog weer met normale maxima van een graad of 18. Tot slot is er kans op aanhouden van het zonnige nazomerweer met maxima van 20 tot 25 graden."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht