Lachgasgebruiker claimt "gat in geheugen te hebben" na crash van auto van vriend

© PolitieVDM, Twitter
LEIDSCHE RIJN/DE MEERN - Een man van 18 wordt ervan verdacht vannacht de auto van zijn vriend om een lantaarnpaal in Leidsche Rijn te hebben gevouwen terwijl hij dronken en high was. De man is aangehouden. Hij claimt "een gat in zijn geheugen te hebben". Eerder was hij gewaarschuwd niet te gaan rijden omdat hij lachgas had gebruikt.
De politie kwam de man vannacht rond 4.00 uur voor het eerst tegen als passagier in een auto die werd gecontroleerd op de Dirck Hoetweg. De bestuurder van de auto bleek te hebben gereden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Bij hem in de auto zat zijn vriend. Die vermaakte zich door, zoals de politie het omschrijft, "aan lachgasballonnen te lurken". Agenten waarschuwden de man met de ballonnen om niet te gaan rijden.
Die waarschuwing was waarschijnlijk tevergeefs. Kort nadat de agenten de bestuurder met het ingevorderde rijbewijs naar het bureau hadden gebracht, kwam er een melding binnen dat er een auto om een lichtmast gevouwen zat in de wijk het Zand. Het bleek te gaan om dezelfde auto die was achtergelaten bij de man met het lachgas.
De politie besloot op zoek te gaan naar de man. Die was een paar kilometer verderop in de wijk Veldhuizen in De Meern. Hij testte positief op alcohol en drugs en is aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en het verlaten van de plek van een ongeval.
Volgens de politie claimde de man "een gat in zijn geheugen" te hebben over wat er precies is gebeurd. De auto van zijn vriend ligt in ieder geval helemaal in de kreukels.