UStad UStad UStad UStad

Forten openen deuren voor het publiek

UTRECHT - Bekende maar ook onbekende forten, vestingsteden en bunkers openen deze week hun deuren voor het publiek tijdens het nationale Fortenfestival. Dat duurt tot volgende week zondag.

Bij Fort Rijnauwen zijn er bijvoorbeeld rondleidingen en tijdens Open Monumenten Weekend op zaterdag 14 en zondag 15 september is ook Fort Vossegat te bezichtigen, waar normaal het publiek niet naar binnen mag. Ook zijn er festivals, buitenfilms en theatervoorstellingen georganiseerd. "We willen hiermee eigenlijk alle forten, vestingsteden, bunkers en waterlinies op de kaart zetten", zegt Titia de Zeeuw van de organiserende stichting Liniebreed Ondernemen. "Zodat mensen meer naar het cultuurhistorisch erfgoed gaan."

Want volgens De Zeeuw realiseren veel mensen zich niet wat voor moois er te vinden is. "Op een of andere manier zit het nog niet helemaal in onze hoofden en harten dat we in Nederland zoveel forten hebben, terwijl we als we op vakantie gaan in het buitenland heel vaak naar een kasteel of een fort gaan." In Nederland zijn er meer dan 150 forten. "Dus we kunnen ook hier heel veel beleven."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht