UStad UStad UStad UStad

Anne Faber Stipendium voor de tweede keer uitgereikt

UTRECHT - Het Anne Faber Stipendium is vandaag voor de tweede keer uitgereikt. Linda Kokke is na Wendy van Os degene die de toelage van 15.000 euro ontvangt om "zich verder te ontwikkelen als zakelijk leider binnen de podiumkunsten".

Het stipendium werd door Het Huis Utrecht opgericht ter nagedachtenis aan Anne Faber, de Utrechtse vrouw die in 2017 op 25-jarige leeftijd werd vermoord. Zij hoopte zakelijk leider in de kunstwereld te worden en zette haar eerste carrièrestappen in die richting bij Het Huis Utrecht.

Het Huis Utrecht noemt zichzelf een "huis voor makers, een plek voor artistiek onderzoek binnen de podiumkunsten". Met het stipendium wil het "de naam en ambitie van Anne positief laten voortleven en tevens een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talentvolle zakelijk leiders in de theater- en danswereld".

De selectiecommissie zag in de winnares "kennis en interesse in zowel de artistieke als de meer zakelijke wereld. Een prachtige combinatie voor een zakelijk leider".

Kokke krijgt een toelage van 15.000 euro om "zich verder te ontwikkelen als zakelijk leider binnen de podiumkunsten". Het stipendium wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Universiteit Utrecht, Cultuur+Ondernemen, Het Huis Utrecht en donaties van, collega-kunstinstellingen, private bedrijven en particulieren.Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht