op een carpoolplaats in Nieuwegein, zoekt nog altijd een nieuw baasje." /> op een carpoolplaats in Nieuwegein, zoekt nog altijd een nieuw baasje. (Foto: RTV Utrecht)" /> op een carpoolplaats in Nieuwegein, zoekt nog altijd een nieuw baasje." /> UStad - Nieuws- en sportoverzicht voor de stad Utrecht

UStad UStad UStad UStad

Wie kan gedumpte probleemhond Winnie aan?

NIEUWEGEIN/HARMELEN - De Mechelse herder Winnie, die eind juli werd achtergelaten op een carpoolplaats in Nieuwegein, zoekt nog altijd een nieuw baasje. Dat laat Dierenasiel Reijerscop in Harmelen weten aan RTV Utrecht.

De dierenopvang waar Winnie nu tijdelijk woont is overspoeld met reacties nadat RTV Utrecht de hond bij het asiel heeft gefilmd. Toch heeft de opvang de juiste baas nog niet gevonden. "Ondanks alle goede bedoelingen van mensen die haar een liefdevol thuis wilden bieden zat er tot dusver niet de juiste plek voor haar tussen," aldus Ivon Mourik van Dierenasiel Reijerscop.

GEEN MAKKELIJKE HOND

Het vinden van een nieuwe baas is lastig: Winnie is geen makkelijke hond. Ze heeft een gedragsstoornis ontwikkeld doordat ze met harde hand is opgevoed door haar eerste eigenaar, de man die haar op de carpoolplaats aan de Zandveldseweg in Nieuwegein in een bench achterliet. Ze is een echte waakhond die hard begint te blaffen en grommen als er mensen in de buurt komen, met name tegen mannen.

Toch heeft Mourik goede hoop dat de tweejarige teef zich beter gaat gedragen. "Alhoewel haar leven slecht is gestart, heeft Winnie bij ons laten zien dat ze open staat voor menselijk contact en graag aan de slag wil mét en vóór haar baasje. Ze laat mondjesmaat nieuwe mensen toe en is voor de verzorgers die ze intussen goed kent een lieve, zachtaardige hond."

NIEUWE BAAS

"We zoeken iemand die Winnie's problematiek begrijpt en haar op de juiste wijze kan en wil helpen," zegt Ivon Mourik. "We zien haar momenteel niet als gezellige huishond. Misschien dat de mogelijkheid wel bestaat, maar dat zal jarenlange intensieve training vergen. Iemand vinden die dat kan en wil, is zoeken naar een speld in een hooiberg."

NOG EEN HERDER GEDUMPT.

Gisteren werd ook een herdershond achtergelaten in Zeist. De hond werd vastgebonden bij winkelcentrum Laan van Vollenhove. Ivon Mourik ziet vooralsnog geen verband met hond Winnie, maar roept mensen wel op om goed na te denken voor ze een Mechselse herder aanschaffen. Het is niet de meest eenvoudige hond om op te voeden.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht