UStad UStad UStad UStad

Utrechts stel dat mannen afperste veroordeeld tot gevangenisstraf

UTRECHT - Een Utrechts stel dat verschillende mannen afperste, moet van de rechter naar de gevangenis. De 32-jarige vrouw is veroordeeld tot een celstraf van veertien maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Haar vriend kreeg zes maanden gevangenisstraf opgelegd. De straffen zijn gelijk aan de eis van de officier van justitie.

De vrouw plaatste onder de schuilnamen Lotus en Bella advertenties op sekswebsites. Ze lokte de slachtoffers met een seksdate voor geld naar verschillende Utrechtse woningen. Daar zijn ze door haar vriend en anderen bedreigd en moesten ze geld betalen. Een slachtoffer is ook nog buiten een woning met geweld van 310 euro beroofd. Het derde slachtoffer werd door de man gestompt en moest vijfhonderd euro betalen. Ook werd zijn telefoon vernield toen hij 112 belde.

GHB

De vrouw is verslaafd aan GHB. Daarom legt de rechtbank haar ook een aantal bijzondere voorwaarden op. Zo komt ze onder reclasseringstoezicht en krijgt ze een behandeling voor haar GHB-verslaving.

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank ook rekening gehouden met het feit dat dit soort strafbare situaties niet vaak aan het licht komen omdat de slachtoffers door angst of schaamte geen aangifte doen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Advertentie
1
Advertentie
2
Advertentie
3
Advertentie
4
Advertentie
5
Advertentie
6

Nieuwsoverzicht