UStad UStad UStad UStad

Irritatie en verwarring: fietsverbod Utrechtse Vismarkt werkt niet

UTRECHT - Het huidige fietsbeleid op de Vismarkt en omliggende straten in de binnenstad van Utrecht werkt niet. Dat laat de gemeente weten in een raadsbrief na een evaluatie van het beleid.

Fietsen is op de Vismarkt, 't Wed, de Neude en delen van de Oudegracht sinds 1 mei 2018 op zaterdag en zondag tussen 10.00 uur en 18.00 verboden. Dit leidt echter tot veel irritatie en verwarring, zo valt er te lezen. Daarnaast blijkt het handhaven van het verbod lastig.

VIER SCENARIO'S

De gemeente komt nu met vier scenario's. Bij de eerste wordt er geen actie ondernomen en blijft het verbod op de gezette tijden van kracht. Bij het tweede scenario wordt het hele verbod geschrapt en wordt alles dus weer zoals het was. De derde optie is om fietsen in het gebied op alle dagen tussen 10.00 uur en 18.00 uur te verbieden en dus niet alleen in het weekend. De laatste optie is om fietsen op alle dagen te verbieden, maar om te schuiven met de venstertijden.

"De historische binnenstad is één van de visitekaartjes van Utrecht", schrijft de gemeente. "De grachten, monumenten, winkels, horeca- en culturele voorzieningen zijn een goede aanleiding voor een bezoek aan de historische binnenstad."

Er zal worden overlegd met de raad en belanghebbenden om tot een definitieve keuze te komen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Advertentie
1
Advertentie
2
Advertentie
3
Advertentie
4
Advertentie
5
Advertentie
6

Nieuwsoverzicht