UStad UStad UStad UStad

Honderd bushokjes vernield in een maand tijd: "We nemen dit zeer serieus"

UTRECHT - In een maand tijd zijn in Utrecht zo'n honderd ramen van bushokjes vernield. Dat antwoordt wethouder Kees Diepeveen op vragen van CDA-raadslid Jantine Zwinkels.

De nieuwe exploitant van de abri's registreerde in de eerste helft van dit jaar 130 glasschades. Ongeveer 75 procent daarvan dateert uit de periode eind mei tot en met eind juni. De wethouder noemt dit aantal 'uitzonderlijk en excessief'. Vooral in de wijk Overvecht werden ramen van bushokjes vernield."We nemen dit probleem zeer serieus", schrijft wethouder Diepeveen. "De exploitant doet consequent aangifte van de vernielingen bij de politie. In een aantal gevallen zijn de daders bekend en wordt geprobeerd de schade te verhalen. De exploitant zorgt er verder voor dat het glas binnen de daartoe gestelde termijnen is opgeruimd en hersteld."

Samen met de exploitant wordt het aantal meldingen bijgehouden. "Op basis van een analyse kijken we welke nadere maatregelen mogelijk zijn om het aantal vernielingen te minimaliseren."

Gemiddeld kwamen in de voorgaande jaren jaarlijks circa 300 meldingen binnen van glasschade. De exploitant is verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en herstel van alle schades. Glazen onderdelen moeten binnen 12 uur na de melding of constatering opgeruimd worden en binnen 48 uur gerepareerd.

Cameratoezicht instellen vindt de wethouder 'te prematuur' en niet passen binnen het beleid.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Advertentie
1
Advertentie
2
Advertentie
3
Advertentie
4
Advertentie
5
Advertentie
6

Nieuwsoverzicht