UStad UStad UStad UStad

Politie Nieuwegein overstelpt met reacties na bericht over achtergelaten hond, nieuwe tips niet nodig

NIEUWEGEIN - De politie in Nieuwegein heeft ruim 1500 reacties gekregen op het bericht dat een Mechelse herder was achtergelaten in een bench op een carpoolplaats. In een update wordt aangegeven dat er inmiddels meerdere tips binnen zijn gekomen over de eigenaar van de hond.

Nieuwe tips zijn dan ook niet langer nodig, laat de politie in een reactie aan RTV Utrecht weten. Er zijn inmiddels zoveel tips over de vermeende eigenaar van de hond binnengekomen, dat agenten de handen vol hebben om die allemaal te checken. Getuigen die hebben gezien dat de hond werd achtergelaten, hebben zich overigens nog niet gemeld.

De ongeveer twee jaar oude hond werd gevonden aan de Zandeveldseweg. De Mechelse herder bleek niet te zijn gechipt. De politie deelde vervolgens foto's van de aangetroffen hond op Facebook in de hoop de eigenaar te achterhalen. Dat leidde tot een stroom aan reacties, in totaal werd het bericht al meer dan 250.000 keer bekeken. Ook het bericht van RTV Utrecht op Facebook werd duizenden keren bekeken en kreeg vele honderden reacties.

Verschillende mensen gaven daarbij aan dat ze wel voor de hond wilden zorgen. Dat is voorlopig niet nodig, schrijft de politie: "Ondanks uw goede bedoeling wordt herplaatsing via het asiel geregeld." Mocht het nodig zijn, dan laat het asiel zelf weten dat er een nieuw tehuis voor de hond wordt gezocht.

De eigenaar die de hond achterliet, kreeg in de berichten op Facebook ook flinke verwensingen te verduren. Zo wilden meerdere mensen dat de eigenaar een zelfde lot zou ondergaan als de hond.

De politie zegt emotionele reacties te begrijpen en de actie van de eigenaar af te keuren. "Toch zijn er ook online fatsoensregels, houdt u zich daar a.u.b. aan. Grove taal en diverse doodsverwensingen worden niet getolereerd en zijn verwijderd," schrijft de politie.Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Advertentie
1
Advertentie
2
Advertentie
3
Advertentie
4
Advertentie
5
Advertentie
6

Nieuwsoverzicht