UStad UStad UStad UStad

GOAAAAAAL! Utrechtse commentatoren spreken voetbalspel FIFA20 in

1/2
UTRECHT/WIJK BIJ DUURSTEDE - Twee Utrechtse voetbalcommentatoren mochten het wereldwijd bekende computerspelletje FIFA20 inspreken. Dat werd vanmiddag bekend gemaakt door EA Sports. De eer is aan commentatoren Sierd de Vos uit Wijk bij Duurstede en Jeroen Grueter uit Utrecht.

Het voetbalspel wordt wereldwijd door miljoenen mensen gespeeld. Als een nieuw spel uitkomt, vliegen de spelletjes dan ook als warme broodjes over de toonbank. Voor De Vos en Grueter is het een hele eer dat ze het spel in mogen spreken voor de Nederlandse spelers. Ze vervangen Evert ten Napel en diens co-commentator Youri Mulder.

Grueter is voetbalcommentator bij de NOS. De Vos levert commentaar bij voetbalwedstrijden op Ziggo Sport. Voor de heren was het bijzonder om een spel in te spreken in plaats van een live voetbalwedstrijd. Utrechter Jeroen Grueter heeft op de club van zijn eigen stad, FC Utrecht, extra zijn best gedaan, zo zegt hij zelf. "Utrecht heeft een plekje in mijn hart", aldus Grueter.

De Vos staat bekend om zijn excentrieke commentaar tijdens wedstrijden. Veel van zijn uitspraken, zoals bijvoorbeeld "koekoek", komen terug in de nieuwe editie van FIFA. De Vos zegt dat gamers die met Atlético Madrid spelen - "de mooiste club ter wereld"- een klein voordeeltje hebben. "Zelfs als ze verliezen kan de commentator in de game dat ontkennen."

FIFA20 ligt vanaf september in de winkels.

Voor de twee Utrechtse sportcommentatoren is het inspreken een hele eer.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht