UStad UStad UStad UStad

SP-Statenlid verwijdert 'afschieten-tweet' alsnog na commotie: "Mijn excuses aan Johan Derksen"

PROVINCIE UTRECHT - Andrea Poppe, fractievoorzitter van de SP in de provincie Utrecht, heeft Johan Derksen excuses aangeboden op Twitter. Eerder zei ze over de voetbalanalist: "Afschieten die man".

Poppe twitterde dit naar aanleiding van uitspraken van Derksen over Oranje-keepster Sari van Veenenendaal. Zo zei hij dat de uitblinkende doelvrouw "een extra bakje haver" verdiende. Ook vond hij haar "er niet zo sexy uitzien, met dat rare knotje".

Poppe vindt de uitlatingen van Derksen veel te ver gaan. Vanmorgen wilde ze haar woorden niet terugnemen en zei dat de opmerking over het afschieten niet letterlijk opgevat moest worden. Wel opperde ze om de mond van Derksen dicht te plakken met duct tape. Het bericht van RTV Utrecht werd door diverse media overgenomen. Een paar uur later bedacht de politica zich alsnog en verwijderde ze haar tweet.

Het is volgens Poppe zeker niet zo dat ze het bericht weg heeft moeten halen van de SP. Ze besloot het omdat ze heel veel ellende over zich heen heeft gekregen op sociale media. "Ik had de ontstane commotie niet verwacht. Het is heel vervelend allemaal", zegt ze tegen RTV Utrecht.
Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht