Dafne Schippers ondanks snelle tijd net niet op podium Diamond League

© ANP
UTRECHT - Dafne Schippers heeft bij de Diamond League in Lausanne haar beste tijd op de 100 meter van dit seizoen geklokt. De Utrechtse atlete noteerde 11,04 seconden, twee honderdsten sneller dan de 11,06 van de FBK Games in Hengelo. Schippers kwam er niet mee op het podium; ze eindigde als vierde achter drie atletes die onder de 11 seconden bleven.
De snelste was Shelly-Ann Fraser-Pryce. De 32-jarige Jamaicaanse, tweevoudig olympisch kampioene en drievoudig wereldkampioene op het koningsnummer, zegevierde in een sterke 10,74. De Britse Europees kampioene Dina Asher-Smith werd tweede in 10,91 en de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou finishte als derde in 10,93.
Schippers bouwt geleidelijk op naar Doha, waar ze op 100 en 200 meter wil excelleren. De 27-jarige Utrechtse is tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter. Ze heeft op die afstand dit seizoen nog geen wereldtijd gelopen, hoewel ze de Diamond League in Oslo wel won in 22,56. Ze komt over een week weer uit op de 200 in Monaco.