UStad UStad UStad UStad

Zigzaggend maaien voor de bloemen en bijen in Amersfoort

1/2
AMERSFOORT - Zigzaggend grasmaaien en delen zelfs helemaal laten staan. Dat klinkt als broddelwerk, maar in Amersfoort is het sinds kort beleid om zo te maaien. Het is namelijk goed voor de bloemen en de bijen.

Sinusmaaien wordt het genoemd. Het maaien van het gras in golvende lijnen. De gemeente Amersfoort wil graag meer wilde bloemen en planten in de stad. Daarom wordt op veel plekken het maaien uitgesteld. Zo kan het zaad van die bloemen eerst rijpen. Die rijpe zaadjes verspreiden zich dan vanzelf. Met nieuwe bloemen als gevolg. "Het is belangrijk dat bijen en insecten een plek blijven houden waar ze terecht kunnen", vertelt wethouder Kees Kraanen.

Wethouder Kees Kraanen geeft een demonstratie sinusmaaien


De gemeente kreeg de laatste weken via sociale media veel vragen van inwoners. Die dachten dat het maaiwerk maar half werd gedaan. Sommigen grapten zelfs of de bestuurder misschien dronken was. De inwoners die vanmorgen kwamen kijken naar een demonstratie van het sinusmaaien zijn enthousiast. "Ik vond het heel mooi om te zien hoe de techniek werkt en ook leuk om de wethouder in zo'n machine te zien zitten", aldus omwonende Brenda van Coevorden.

Bloemen die kunnen profiteren van de nieuwe manier van maaien zijn volgens de gemeente onder meer wilde margrieten, de wilde peer en koekoeksbloemen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Advertentie
1
Advertentie
2
Advertentie
3
Advertentie
4
Advertentie
5
Advertentie
6

Nieuwsoverzicht