Taghi gelinkt aan Amersfoortse liquidaties en moord op Sabee in De Meern

PROVINCIE UTRECHT - De voortvluchtige liquidatieverdachte Ridouan Taghi uit Vianen zou onder meer verantwoordelijk zijn voor de moorden op Mohammed Alarasi en Samir Jabli in Amersfoort. Ook zou hij opdracht hebben gegeven tot het doden van drugshandelaar Wout Sabee in De Meern.
Dat zegt althans kroongetuige Nabil B. De Utrechter wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een van de liquidaties. In ruil voor strafvermindering geeft hij justitie info over de praktijken van Taghi. B. linkt hem aan acht 'gelukte' liquidaties. Het Parool heeft nu een lijst van die liquidaties en spreekt van een 'voor Nederlandse begrippen onthullende inkijk' in de wereld van Taghi.
Op de lijst staat onder meer de 22-jarige Mohammed Alarasi, die in 2014 werd gedood bij een sportschool in Amersfoort. Per ongeluk, want de kogels waren eigenlijk bedoeld voor Samir Jabli (38). Hij werd later dat jaar alsnog gedood voor het huis van zijn ouders in Amersfoort. Opnieuw in opdracht van Taghi, zegt Nabil B.

SABEE

Ook de liquidatie van drugshandelaar Wout Sabee (70) in 2016 zou het werk zijn van Taghi. Hij werd doodgeschoten voor zijn villa in De Meern, nadat hij eerder al een aanslag overleefde.

RONALD BAKKER

Volgens Nabil B. kan ook de moord op Ronald Bakker (59) aan het lijstje worden toegevoegd. Hij werd in 2015 gedood voor zijn woning in Huizen. Bakker werkte bij een zogenoemde spyshop in Nieuwegein. De organisatie van Taghi kocht daar volgens het Parool onder meer apparatuur om rivalen mee te volgen. Bakker zou informatie over klanten hebben verkocht aan de recherche. Daarom wilde Taghi hem doden.

ANDERE UTRECHTSE MOORDEN

Het lijstje met 'Utrechtse' moorden houdt dan nog niet op. Eerder werd al bekend dat Taghi is gelinkt aan de liquidaties van Ranko Scekic in 2016 in Overvecht, Hakim Changachi in 2017 (ook in Overvecht) en Samir Erraghib in 2016 in IJsselstein.
Taghi is nog altijd voortvluchtig. Hij wordt door de opsporingsdiensten beschouwd als de meest gezochte Nederlandse crimineel. De verklaringen van Nabil B. worden binnenkort aan de verdachten verstrekt, zodat die zich met hun advocaten kunnen voorbereiden op de eerste verhoren van de kroongetuige vanaf 10 juli.