Dafne Schippers prolongeert NK-titel op 60 meter, brons voor Nketia Seedo

© Fotostudio RedGreenBlue
PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - Atlete Dafne Schippers heeft haar Nederlandse titel op het indoorkampioenschap met succes geprolongeerd. De Utrechtse was in Apeldoorn in de finale de beste in 7,18 seconden. Jamile Samuel pakte zilver in 7,26, vlak voor de pas 15-jarige Nketia Seedo van U-Track uit Utrecht. Zij werd knap derde in 7,27 seconden.
Dafne Schippers:"Elke titel is bijzonder"
Het is voor Schippers haar negende gouden medaille op het NK 60 meter sprint. Ze traint sinds dit jaar weer onder Bart Bennema, na een periode onder een Amerikaanse coach. Deze titel is een mooi begin van de hernieuwde samenwerking met Bennema.
De 26-jarige atlete evenaarde daarmee haar beste tijd van dit seizoen. Ze liep in Madrid ook 7,18. Ze heeft zich gekwalificeerd voor de EK indoor in Glasgow, maar weet nog niet of ze daar meedoet.

BRONS VOOR TOPTALENT SEEDO

De Utrechtse Seedo liep eerder op de dag de snelste tijd (7,32 seconden) in de series, nipt voor Schippers. In de halve finale was de Utrechtse wel sneller met 7,29 seconden. Voor de nog maar 15-jarige Seedo is dit haar eerste medaille bij de elites. Ze is met 7,27 seconden wel de snelste atlete ter wereld onder de 18 jaar op de 60 meter.
Nketia Seedo (15) vol ongeloof na haar bronzen race
Nketia Seedo (15) vol ongeloof na haar bronzen race © Fotostudio RedGreenBlue
Voor Milou Eijsbroek van vereniging Phoenix (8,07 seconden) en Yara Linnekamp van Hellas (8,19 seconden) was de 60 meter al na de series afgelopen.
NKetia Seedo: "Podiumplek had ik niet verwacht"

VROUWEN 400 METER

Femke Bol van Altis uit Amersfoort heeft zich met overtuiging geplaatst voor de finale op de 400 meter. Ze won haar serie in een tijd van 54,46 seconden en mag zich opmaken voor de finale van zondag.

MANNEN 60 METER

Bij de mannen was de halve finale het eindstation voor Steves Fluit van U-Track op de 60 meter. Zijn tijd van 7,08 seconden was goed genoeg voor de series, maar in de halve finale werd Fluit met 7,12 seconden laatste in zijn race. De 7,28 seconden van Thomas Reijnders (Altis uit Amersfoort) was niet genoeg voor een plek in de halve finale.

VROUWEN 3000 METER

De Amersfoortse Veerle Bakker is zevende geworden op de 3.000 meter. De atlete die uitkomst ovor Leiden Atletiek kwam niet verder dan 9 minuten en 51 seconden. Daarmee was ze ruim een halve minuut langzamer dan winnares Elsbeth Ciesluk.

VROUWEN POLSSTOKHOOGSPRINGEN

Annemieke Dunnink van Phoenix uit Utrecht is zevende geworden tijdens het NK polsstokhoogspringen. Haar beste poging ging over 3 meter 40. Daarna had ze drie foutsprongen op 3,60 meter. De zege ging naar Marijke Wijnmaalen, die over 4,15 meter wist te geraken.
Hinkstapspringer Robin Coops
Hinkstapspringer Robin Coops © Fotostudio RedGreenBlue

MANNEN HINKSTAPSPRINGEN

Robin Coops van het Utrechtse Hellas had een goede opbouwende lijn te pakken op het NK hinkstapspringen. Hij begon met 13,75 meter, terwijl zijn zesde sprong 14,31 meter ver was. Daarmee werd hij vierde. Thierry Belt van Altis uit Amersfoort werd laatste. Hij kwam tot 13,19 meter en gaf na twee pogingen op.

VROUWEN KOGELSTOTEN

Wassiliki Alexandridis van Hellas uit Utrecht werd zevende op het NK kogelstoten. Haar beste worp was 12,67 meter ver. Haar verenigingsgenote Lieke Mulder werd laatste. Ze wierp de kogel bij haar derde worp 10,18 meter ver en gaf daarna op.

MANNEN HOOGSPRINGEN

Marius Wouters van het Utrechtse Hellas is vierde geworden op het NK hoogspringen. Bij zijn tweede poging sprong hij over 2,08 meter. Daarna ging het drie keer fout op 2,11 meter, waardoor hij net naast de medailles greep.