UStad UStad UStad UStad

- advertentie -
- advertentie -

OM eist celstraffen tegen drie Utrechters voor drugshandel en uitbuiting prostituees

UTRECHT/MAARSSEN - Het openbaar ministerie eist†gevangenisstraffen voor drie Utrechters die worden verdacht van grootschalige hennepteelt, drugssmokkel en mensenhandel. Hoofdverdachte Nihat K. moet twee jaar en vijf maanden de cel in, als het aan het OM ligt. Tegen zijn broer Adil K. en tegen medeverdachte Ismail A. werd beide een jaar en twee maanden cel geŽist.

Volgens het OM vormen de drie een criminele organisatie die in totaal zeker†dertien henneppanden exploiteerde; onder meer in Utrecht, De Meern, Maarssen en Nieuwegein. Daar stonden duizenden planten en†werd illegaal stroom afgetapt. Door de verdachten zou ruim negen kilo marihuana en ruim honderd gram cocaÔne naar Polen zijn gesmokkeld.

MENSENHANDEL

De broers worden ook verdacht van mensenhandel. Met hun bedrijf Budget Verhuur zouden ze woonruimte hebben verhuurd aan Bulgaarse, Poolse en Roemeense vrouwen. Daar rekenden ze hoge huren en bemiddelingskosten voor. Van ruim honderd huurcontracten ging het in zestig gevallen om prostituees.

De verdachten onderhielden contacten met Bulgaarse mensenhandelaren en wisten volgens de officier van justitie dat de vrouwen werden uitgebuit. De vrouwen kwamen bij Budget Verhuur terecht, omdat†ze daar allemaal†huurden en je er†ook een adres†kon kopen.

ROMMELTJE

Volgens de officier van justitie was het bedrijf een rommeltje: vrouwen stonden ingeschreven op adressen waar ze niet verbleven, een postadres kostte 200 euro. Verder werden contracten steeds aangepast of was er helemaal geen contract. Huurcontracten werden voor een half jaar afgesloten, daardoor konden twee keer per jaar bemiddelingskosten worden gerekend.

De mannen worden ook nog verdacht van verboden wapenbezit. Bij hen zijn een vuurwapen met patronen, een stroomstootwapen en een ploertendoder aangetroffen. Voor de rechtszaak tegen de mannen zijn meerdere dagen uitgetrokken. Morgen houden de advocaten van de drie hun pleidooi.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -