Brand in Overvecht: 28 woningen ontruimd

UTRECHT - 28 appartementen in Overvecht zijn vanochtend vroeg ontruimd omdat in één van de woningen een felle brand woedde. Zo'n 45 bewoners van de Gloriantdreef moesten rond 5.00 uur halsoverkop hun huis uit en zijn opgevangen bij de McDonald's verderop.
Eén persoon is door de brandweer uit de woning gehaald. Ambulancemedewerkers hebben hem of haar naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe het met het slachtoffer is.
Het vuur was rond 8.00 uur onder controle. Enkele naastgelegen woningen hebben brand- en waterschade opgelopen. Wanneer de bewoners terug naar hun huizen kunnen is nog onduidelijk.
Radio M Utrecht-verslaggever Robert Jan Booij vertelt dat de brand woedde in één van de bovenste panden. "Alleen een zwartgeblakerd geraamte is daar nog van over."
Een woordvoerder van de brandweer vertelt dat zijn collega's konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere huizen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Radio M Utrecht-verslaggever Robert Jan Booij praat met een oplettende buurman die zijn buren heeft gewaarschuwd voor de brand.