PVV over Uithoflijn-brief: "Voorlopig geen euro meer naar de gemeente Utrecht"

UTRECHT - De provincie Utrecht laat over zich heen lopen door de gemeente Utrecht. Dat vindt de PVV in Provinciale Staten, nadat het provinciebestuur erachter is gekomen dat de omstreden Uithoflijn-brief niet door alle ondertekenaars gezien is. Fractievoorzitter René Dercksen sprak er vanmorgen over op Radio M Utrecht. Ook inhoudelijk klopt er volgens hem niks van de brief: "Het is gewoon valse, leugenachtige informatie."
De kritische Uithoflijn-brief werd namens tien Utrechtse gemeenten naar de provincie gestuurd. Later bleek dat een aantal betrokken verkeerswethouders niet op de hoogte was van de gewijzigde inhoud. Vanavond wordt daar uitgebreid over gesproken in de provincie, in een speciaal daarvoor gepland spoeddebat.
PVV'er Dercksen heeft geen goed woord over voor de brief: "En ik hoop toch dat het bestuur van deze provincie het voor de provincie-inwoners opneemt en zegt, zo zijn we niet getrouwd. Wij betalen als provincie het gros van de overschrijdingen van de stad Utrecht bij de Uithoflijn en dan kan je niet over je heen laten lopen zoals nu gebeurt."
Dercksen vindt dat er geen geld meer naar de gemeente Utrecht mag, voordat is uitgezocht hoe het nou echt zit: "Wat mij betreft gaan we geen euro meer overmaken aan de gemeente Utrecht, totdat we helder hebben wat de overschrijdingen zijn geweest en wie daar aansprakelijk voor is."
In deze tijdlijn lees je een reconstructie van de Uithoflijn-crisis.