Roxeanne Hazes treedt op op Bevrijdingsfestival Utrecht

UTRECHT/VINKEVEEN - De organisatie van het Utrechtse Bevrijdingsfestival heeft de eerste grote naam voor komende editie bekendgemaakt: het is de Vinkeveense prijswinnende zangeres Roxeanne Hazes.
Het Bevrijdingsfestival laat weten "trots" te zijn op het strikken van de zwangere Hazes. De organisatie hoopt dat de 'zoemende ballade' 'Ik Was Toch Je Meisje' uit volle borst wordt meegezongen.
Het feest is net als voorgaande jaren in Park Transwijk. Bezoekers mogen gratis het terrein op. Voorgaande jaren was er regelmatig kritiek op de artiestenkeuze van het festival. Zo werd Rapper Steen uitgenodigd, die sympathieën zou hebben voor Adolf Hitler, en rapformatie Smib bezigde vrouwonvriendelijke termen zoals 'slut' en 'teef'.
De carrière van Roxeanne Hazes (25) zit behoorlijk in de lift. Haar nummers 'Ik Was Toch Je Meisje' en 'In Mijn Bloed' waren grote hits, ze treedt regelmatig op als 'huisband' van De Wereld Draait Door en won eerder deze week een Edison-prijs in de categorie Nederlandstalig.